Familie bezoekt Nelson Mandela in ziekenhuis
02 Apr 2013, 02:00
foto


Familieleden van Nelson Mandela hebben hem bezocht in het ziekenhuis, waar hij al zes dagen ligt. Mandela wordt er behandeld voor longontsteking.

In een presidentiële verklaring staat dat er “geen significante verandering in de toestand” van de voormalige ex-president van Zuid-Afrika is. Zijn jongste opname in het ziekenhuis vorige week woensdag, is de vierde in iets meer dan twee jaar. Er zijn geen details bekend over hoe lang Mandela nog in het ziekenhuis zal blijven.

"Mandela bracht een deel van de dag door met enkele leden van zijn familie, die de ondersteuning die ze van het publiek kregen op prijs stellen,” zegt de verklaring verder. Er is niet bekendgemaakt hoeveel en welke familieleden hem hebben bezocht.

Gebedsdiensten
Een eerdere verklaring meldde dat de 94-jarige voormalige Zuid-Afrikaanse president "een rustige dag had " en het beter met hem gaat.
Mandela - die van de strijd van de natie tegen de apartheid leidde – werd in de jaren 1980 voor eerst gediagnosticeerd op tuberculose, terwijl hij werd vastgehouden op het winderige Robbeneiland. Zijn longen zouden zijn beschadigd tijdens het werken in een steengroeve in de gevangenis.

In het weekend zijn tijdens het Paasweekend in de kerken landelijk gebedsdiensten gehouden voor Mandela. President Jacob Zuma bedankte "de duizenden Zuid-Afrikanen die voor Madiba (Mandela) hebben gebeden tijdens de verschillende Paasdiensten.”

Een presidentiële woordvoerder zei eerder dat Mandela nu zonder moeite ademt en dat het overtollige vocht uit zijn longen was verwijderd. Het ziekenhuis waar Mandela wordt behandeld, is niet bekendgemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May