Suriname op Pan-Amerikaanse Universiteitsschaakkampioenschappen
01 Apr 2013, 20:00
foto
De afvaardiging van de Adekus Schaakclub die naar de II Pan Amerikaanse Universiteitsschaakkampioenschappen op Curaçao is.


Vier studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) nemen deel aan de II Pan Amerikaanse Universiteitsschaakkampioenschappen. De wedstrijden worden vanaf vandaag tot en met vrijdag afgewerkt.

Avikaar Malgie, Vishay Hardwarsing, Tesora Ooft en Geryen Dos Ramos van de Adekus Schaakclub vertegenwoordigen Suriname op dit evenement dat op Curaçao wordt gehouden. De Surinaamse delegatie is gisteren aangekomen op het eiland.

Na de openingsceremonie worden er vandaag twee rondes afgewerkt. Er is een dames- en een herenklasse. In totaal zullen er zeven rondes volgens het Zwitsers systeem worden gespeeld in de herenklasse en in de damesklasse zal er volgens het Round Robin systeem worden gespeeld. De winnaars van het toernooi zijn zeker van deelname aan de Universiade die later dit jaar in Kazan, Rusland wordt gehouden. Behalve Suriname zijn de andere deelnemende landen Ecuador, Venezuela, Aruba, Bonaire, Curaçao en Santo Domingo.

De Adekus Schaakclub neemt deel aan het toernooi op uitnodiging van dhe Student Sport Federation Dutch Caribbean (SSFDC) en de ODUPA. De afvaardiging is mogelijk gemaakt door sponsoring van diverse instanties, bedrijven en de opbrengst van een kleurkaartenactie. Erna Helder begeleidt de groep.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May