Drie Dominicanen gevat in mega cocaïnevangst
01 Apr 2013, 05:00
foto
In Puerto Rico is één van de grootste drugsvangsten van het jaar gedaan; 1.300 kilo cocaïne met een straatwaarde van US$ 30 miljoen.


In Puerto Rico zijn drie Dominicanen aangehouden in één van de grootste drugsvangsten dit jaar. Er is 1.300 kilo cocaïne in beslag genomen met een straatwaarde van US$ 30 miljoen.

Het Amerikaanse agentschap voor Immigration and Customs Enforcement's (ICE) meldt dat de Caribische Corridor Strike Force (CCSF) de lading heeft geconfisqueerd en de drie mannen heeft gearresteerd.

"Dit is één van de grootste hoeveelheden cocaïne die de Amerikaanse Homeland Security Investigations (HSI), met de hulp van onze CCSF-partners, dit jaar heeft kunnen onderscheppen in Puerto Rico", zegt Angel Melendez speciaal agent van de HSI voor San Juan.

Niet tolereren
"Deze vangsten en arrestaties zijn een duidelijk bewijs dat HSI, samen met onze staats en federale partners, waakzaam zijn. Ze zullen de invoer van illegale drugs in de Verenigde Staten via Puerto Rico niet tolereren," voegde hij eraan toe.

De task force had een verdacht voertuig ontdekt dat een aantal tanks met benzine vervoerde. De benzine was dezelfde die gebruikt wordt tijdens zeetransport van verdovende middelen in de Caribische Zee. "Bij inspectie van de kustlijn in de buurt van Santa Isabel, ontdekten de officieren een schip met 1.300 kilo aan cocaïne. Het schip werd onderschept en de bemanning, drie Dominicanen, werden gearresteerd,” zei Melendez.

De drie die zijn gearresteerd zijn Simeon Peña-Hernandez (52), Paulino Almonte (46) en Ramon Medina-Laureano (39).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May