Blokland oriënteert zich op terrein Ziekenhuis Wanica
31 Mar 2013, 00:00
foto
Minister Michel Blokland oriënteert zich te Vredenburg serie B, waar het ziekenhuis van Wanica komt.


Minister Michel Blokland van Volksgezondheid heeft een bezoek gebracht aan Vredenburg serie B, waar het ziekenhuis van Wanica zal verrijzen. Ook nam de bewindsman een kijkje bij de vuilnisbelt te Ornamibo. Volgens de bewindvoerder zou de vuilstortplaats geen rol spelen, omdat de afstand veel te groot is.

Blokland zegt aan Starnieuws dat de afstand van Ornamibo en het terrein waar het ziekenhuis zal komen, ongeveer zes kilometer is. De volksgezondheidsminister nam een kijkje om zich te overtuigen of de locatie geschikt is, na alle geruis dat hij heeft gehoord. Dit eigendomsterrein van tien hectare is intussen geschonken aan de staat. De minister en zijn delegatie werden begeleid door parlementariër Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) en districtscommissaris Rawien Jiawan van Wanica.

“Wij hopen dat nu inderdaad het probleem van het ziekenhuis is opgelost als we kijken naar de ligging en de grootte ervan. De verwerking van het vuil te Ornamibo wordt nu beter aangepakt. Er wordt geen vuil meer verbrand. De locatie van het ziekenhuis is geschikt. Ook is ligging centraal en er zijn al ontsluitingswegen. Onze bevindingen zijn positief”, deelt Blokland mee. Hij geeft aan dat er nog een onderzoek zal worden verricht door het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos).

De tien hectare voor het ziekenhuis maakt deel uit van een gebied dat 900 ha groot is. Het ligt in de bedoeling dat hier een stad zal worden gebouwd met alle nutsvoorzieningen en faciliteiten die erbij horen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May