Breeveld vindt oproep Alibux misplaatst
30 Mar 2013, 05:30
foto


Assembleelid Carl Breeveld heeft geen boodschap aan de oproep van raadsadviseur en ambassadeur Errol Alibux om te bewijzen dat hij op oneerlijke wijze gronden voor familie toegewezen heeft gekregen. Alibux had het assembleelid een week de tijd gegeven om te bewijzen dat de beschuldigingen die geuit zijn op waarheid berusten.

"De oproep van de eer Alibux is misplaatst omdat mijn opmerkingen als basis de klachten van burgers hebben, die via een petitie op 18 februari aan de president de verkeerde handelingen aan de kaak hebben gesteld. Men voelt zich benadeeld en richtte zich tot de president met het verzoek deze kwestie grondig te onderzoeken", zegt Breeveld aan Starnieuws.

Een petitie is een verzoekschrift ondertekend door een groep personen met een politiek of maatschappelijk doel. De petitie was ondertekend door een vertegenwoordiger van de familie Nurmohamed en politiek activiste mevrouw Dini Grootfaam. "Als volksvertegenwoordiger was ik ook aanwezig toen een afschrift hiervan werd aangeboden aan De Nationale Assemblee. Daar heb ik kennis van genomen", stelt de parlementariër.

Belastende zaken
Breeveld vindt dat door de pers best wat meer aandacht besteed mocht worden aan de inhoud van dit verzoekschrift, "omdat op ondubbelzinnige wijze belastende zaken tegen de heer Alibux daarin genoemd zijn en de president opgeroepen wordt maatregelen te nemen tegen zijn adviseur die zijn positie misbruikt om zich te verrijken en gevrijwaard blijft van enige consequentie aan dit handelen"

Het assembleelid vindt dat hij geen lastercampagne heeft gevoerd, maar slechts verwoordt wat de burgers naar voren hebben gebracht, ook tijdens het gesprek bij de indiening, waarbij onderliggende stukken zijn overgelegd.
"Ik voel me dus niet aangesproken door hetgeen de heer Alibux in zijn oproep naar voren brengt en verwijs naar hetgeen ik in bovenstaande regels naar voren heb gebracht", concludeert Breeveld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May