Miranda: Baby met brandwonden krijgt beste zorg
29 Mar 2013, 02:00
foto
Een baby liep ernstige brandwonden op tijdens de woningbrand in Nyun Lombé donderdagavond.


Een eenjarige baby die brandwonden heeft opgelopen tijdens de brand in een woning in Nyun Lombé donderdagavond, wordt op de Intensive Care afdeling van het Academisch Ziekenhuis behandeld. "Het kabinet van de president heeft ervoor gezorgd dat het kind de beste behandeling krijgt die mogelijk is", zegt waarnemend districtscommissaris (dc) van Brokopondo, Jerry Miranda aan Starnieuws.

Miranda merkt op dat het gemis aan meer politievoertuigen in het district ook duidelijk gevoeld is bij de brand. Brokopondo beschikt slechts over één dienstvoertuig. "Ik zal met minister Edward Belfort afstemmen om meer auto's ter beschikking te stellen van de politie Brokopondo", zegt de dc. De zuigeling met brandwonden moest met een privé auto naar de Spoedeisende Hulp vervoerd worden. De politieauto was op een andere plek waar de politieagenten ook met een onderzoek bezig waren.

Brandweer
"Binnenkort zal er een sollicitatieoproep komen om mensen op te leiden voor de brandweer. Dit besluit is enige tijd geleden al genomen en is in uitvoeringsfase", deelt de dc mee. Miranda zegt dat deze oproep niets te maken heeft met de brand van Nyun Lombé, maar was al in voorbereiding.

De dc legt uit dat nagegaan zal worden hoe de dorpen beter beveiligd kunnen worden tegen brand. "Wij zullen hierover in overleg treden met de brandweer, de volksvertegenwoordigers en leidinggevenden in de districten" zegt Miranda. De mogelijkheden worden ook besproken om de mensen die getroffen zijn te helpen om weer een huis te kunnen bouwen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May