Oscar Pistorius mag naar het buitenland
28 Mar 2013, 15:00
foto
Oscar Pistorius


De Zuid-Afrikaanse sprinter Oscar Pistorius mag op borgtocht deelnemen aan atletiekwedstrijden in het buitenland. Pistorius is aangeklaagd voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp.

Een rechter besliste dat de Olympische en Paralympische ster toegestaan was Zuid-Afrika te verlaten om deel te nemen aan internationale kwalificatiewedstrijden zolang hij voldoet aan bepaalde voorwaarden. Pistorius mag ook terug naar zijn huis in Pretoria waar Steenkamp werd neergeschoten en gedood.

Hij ontkent de moord op de 29-jarige Steenkamp en zegt dat hij haar verwarde voor een indringer op Valentijnsdag.

Reclasseringsambtenaar
Tijdens de hoorzitting in het hooggerechtshof in Pretoria wilde de verdediging ook dat er een einde werd gemaakt aan het toezicht van een reclasseringsambtenaar en de verplichte drug en alcohol testen waar Pistorius aan is onderworpen. De rechter wees dat verzoek af. De 26-jarige atleet zelf was niet in de rechtszaal.

Rechter Desmond Nair bepaalde op 22 februari de voorwaarden waarop Pistorius op borgtocht vrijkwam, inclusief de reisbeperkingen. Aanvankelijk moest Pistorius zijn twee Zuid-Afrikaanse paspoorten inleveren, mocht hij zijn huis in Pretoria niet betreden, moest hij zich twee keer per week op een politiebureau aanmelden en moest hij zich onthouden van alcohol.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May