Problemen Maatschappij Wetenschappen besproken met DNA
28 Mar 2013, 08:00
foto
Ryan Sidin, voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.


De problemen en de ingebrachte oplossingsmodellen van de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen (FMijW) zijn goed doorgesproken met een delegatie van De Nationale Assemblee (DNA). Bestuursvoorzitter Ryan Sidin van de Anton de Kom Universiteit van Suriname zegt aan Starnieuws dat er een goed eerste gesprek heeft plaatsgevonden, waar dit probleem volledig is besproken. Het bestuur heeft ingegrepen en een nieuw managementteam benoemd.

Binnenkort komt er een tweede gesprek en worden nog meer personen, onder wie docenten gehoord. Sidin zegt dat het ingrijpen in het management team een noodzaak was om onder andere het onderwijs op deze faculteit te redden. “Niemand zal mij horen zeggen dat de decaan en de secretaris die zijn ontlast van hun taken, schuldig zijn. Eigenlijk zijn ze ontlast om zaken een juiste richting te geven. Daarom hebben we een coördinatieteam aangesteld. Bij het gesprek met het parlement is onder andere de rechtmatigheid van de ingreep bekeken”, zegt Sidin.

De topman van de universiteit zegt dat dit niet de eerste en laatste stap is bij FMijW. “We weten nu al dat we de ingreep verder moeten doorvoeren. Wat er zal gebeuren, kan ik nu niet zeggen, maar we zijn nog niet klaar”, deelt Sidin mee. Hij verwacht dat nadat alle gesprekken zijn gevoerd er nog meer zaken naar boven komen die aangepakt moeten worden op deze faculteit. “Dat zal dan moeten resulteren in een compleet pakket aan maatregelen”, zegt hij.

Versnelde uitvoering beleidsplan
De maatregelen moeten leiden tot een versnelde uitvoering van het strategisch beleidsplan van de universiteit. Dat zal zeker het geval zijn op het gebied van onderwijsverzorging. De voorzitter zegt dat deze zaak nogal gevoelig ligt. “Over het algemeen kan ik zeggen dat er zich veel oneigenlijke situaties zich voordeden. Met het instellen van het interim team hebben we redelijk zicht waar we naar toe moeten en er zijn enkele zaken al gecorrigeerd”, zegt Sidin. Om toch de situatie te beschrijven zegt hij dat bijvoorbeeld de decaan, naast manager, richtingscoördinator, docent en begeleider was van studenten die moeten afstuderen.

Geruime tijd is veel kritiek geleverd vanuit het parlement op het functioneren en de communicatie met het universiteitsbestuur. Sidin zegt te moeten toegeven dat er vanuit het bestuur geen goede communicatie is geweest naar het parlement toe. Ook assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei tijdens een openbare vergadering, toen de instelling weer eens kritisch werd besproken, dat de communicatie nu eindelijk op gang is gekomen en er een eerste gesprek is geweest. Op die vergadering was het onder andere Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) die had geroepen dat de ‘heilige huisjes’ ingetrapt moeten worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May