Vishnudatt: Misbruik Ornamibo om bouw ziekenhuis te stoppen
28 Mar 2013, 00:00
foto
Vuilstortplaats Ornamibo is een hinder voor de omgeving. De bewoners vragen ingrijpen van president Desi Bouterse. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) vindt dat mensen allerlei redenen zoeken om te voorkomen dat het ziekenhuis in Wanica wordt gebouwd. Volgens hem zijn er geen klachten dat bewoners van Vredenburg serie B last hebben van de vuilstortplaats Ornamibo. Hij merkt op dat het vuil beter moet worden verwerkt en daarvoor is er ook geld uitgetrokken in de begroting.

"Elke rechtgeaarde Surinamer dient dit ambitieus project ten volle te ondersteunen en niet met ongeverifieerde zaken komen, kennelijk met de bedoeling om het project te frustreren en de regering te ontmoedigen. En ik vermoed sterk dat achter de coulissen, oppositionele krachten onder wie ook assembleeleden bezig zijn te souffleren voor de actievoerders. Ik bezoek het gebied van Vredenburg serie B de afgelopen veertig jaar geregeld en nog nooit heb ik klachten mogen aanhoren over een onaangename geur of verontreinigde lucht of water door de vuilstortplaats te Ornamibo", stelt Vishnudatt verontwaardigd tegenover Starnieuws.

Milieuvriendelijke verwerking
Hij merkt op dat ook door medici die plaatselijke bewoners in hun bestand hebben nooit hierover hebben geklaagd. Er is ook nooit melding gemaakt bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg van gezondheidsproblemen van hun patiënten die enig verband zouden houden met de vuilstortplaats, benadrukt Vishnudatt. De politicus merkt op dat de vuilstortplaats er sinds jaar en dag staat . Hij beseft dat buurtbewoners daar hinder van ondervinden "maar wat is het alternatief?"

"Het meeste vuil komt uit Paramaribo en Wanica en je kunt niet op 80 tot 100 km afstand een stortplaats gaan neerzetten. Wat de regering in haar beleid heeft, is om het vuil op een professionele en milieuvriendelijke manier te verwerken volgens internationale standaarden zodat het ongerief voor de omwonenden tot een minimum beperkt wordt. Er is op de begroting een groot bedrag gereserveerd voor dit project. De bouw van het ziekenhuis gaat gewoon door en wel volgens internationale standaarden", stelt Vishnudatt.
De bewoners van Ornamibo en omgeving hebben zich gebundeld en vragen president Desi Bouterse om in te grijpen. Zij willen dat de vuilstortplaats wordt gesloten. Zij zijn er verbaasd over dat er een ziekenhuis wordt gebouwd en vragen zich af of er een milieuonderzoek heeft plaatsgevonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May