Hanna's Lust neemt voetbalveld in gebruik voor jongeren
27 Mar 2013, 17:00
foto
Jongeren van Hann's Lust blij met het nieuwe voetbalveld. (Foto: Raoul Lith)


Met als thema 'Hanna's Lust schoon en groen, dat moeten wij samen doen', werd vandaag een voetbalveld in gebruik genomen. Op het nieuwe veld lopen vrolijke jongeren in hun sporttenue rond. “Vandaag is het een grote dag voor Hanna's lust en omgeving, vertelt Luciën Eiflaar van de stichting US-TRA aan Starnieuws”.

“Jong en oud zullen in de gelegenheid gesteld worden om te sporten. Wij willen zoveel mogelijk jongeren van de hoeken van de straten halen", zegt Eiflaar. Ook ouderen zullen aan hun trekken komen, daarom is er gekozen voor dit thema. "Wij moeten samen Hanna's Lust brengen naar grote hoogte." Met de opening van het voetbalveld zullen meer dan twee honderd jongeren in de gelegenheid gesteld worden om zich te ontpoppen in de sportwereld.

Talent verder ontwikkelen
De bedoeling is om verschillende voetbalploegen samen te stellen, zodat er gestart kan worden met interne wedstrijden. Er zijn reeds contacten gelegd met diverse organisaties. Zij zullen jong talent identificeren en hen de gelegenheid geven om zich verder te ontwikkelen. Speciaal voor dit evenement is Carlos Markiet, trainer van een amateur Nederlandse ploeg naar Suriname afgereisd. De bedoeling is om een samenwerking aan te gaan. ”Ik vind het een voorrecht om dit heuglijk feit mee te maken. Ik zal alles vastleggen op video en wanneer ik weer in Nederland ben, zal ik op zoek gaan naar donatie”, belooft Markiet. Verschillende ondernemers, het ministerie van Openbare Werken en de volksvertegenwoordiger van Wanica, Charles Phalad, hebben een bijdrage geleverd om het sportveld te realiseren.

US-TRA is een samenwerking aangegaan met de Vereniging Hanna's Lust. De bedoeling is om jongeren goed bezig te houden en naar meer mogelijkheden zoeken. Charel Samson, voorzitter van de vereniging, is tevreden met wat er al bereikt is. “Ook uit Hanna's Lust kunnen grote helden geboren worden", zegt hij lachend. De jongeren zijn heel enthousiast met het voetbalveld. De dag zal met een feestje worden afgesloten.

Milton Bisschop
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May