TAS-medewerkers in sitdown actie
26 Mar 2013, 10:17
foto
Robby Berenstein temidden van de actievoerende medewerkers van de TAS. (Foto: Raoul Lith)


De werknemers van het Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) zijn in sitdown actie. Ze willen dat de directeur ze ontvangt om een aantal knellende punten te bespreken. Er is grote ontevredenheid over de werkomstandigheden, de ongezonde arbeidsrelaties en het uitblijven van voorzieningen.

“We kunnen niet langer wachten,” zegt voorzitter Robby Berenstein van vakcentrale C-47 waar de bond Taswo is aangesloten aan Starnieuws. Het wachten is op een reactie van de directeur. “Komt er geen reactie op de actie, dan zal deze worden verscherpt,” stelt Berenstein in het vooruitzicht.

De werknemers hebben vanaf 2009 geen loonaanpassing gehad en is er ook geen looncorrectie doorgevoerd op basis van de inflatiecijfers van 2010 en 2011. En nog voordat de werknemers verenigd waren in een bond, is er correspondentie geweest om over de knelpunten te praten. “De directeur negeert het personeel, maar geeft wel donaties aan anderen,” merkt Berenstein op.

De directeur is vorige week aangeschreven voor een gesprek en het ultimatum is vandaag verstreken. “De mensen zijn in actie gegaan, wat ze willen zeggen is ‘directeur we zijn hier, negeer ons niet’”.

'Directeur incompetent'
Het personeel dat vanmorgen de werkzaamheden heeft gestaakt, wacht op een eventuele oproep van de directeur om ontvangen te worden. Ze vinden de directeur incompetent en zeggen dat deze niet in staat is gebleken het bedrijf te leiden en de beleidsdoelen van de regering te realiseren. De bond wil er bij de regering en de raad van commissarissen bij de TAS op aandringen serieus kennis te nemen van de verwikkelingen bij dit instituut, omdat “het regeringsbeleid en nog minder het arbeidersbelang wordt gediend.”

Een scheefgroei van lonen, het ontbreken van een rechtvaardig bezoldigingsstructuur, geen inzicht in de financiële situatie van het bedrijf, het ontbreken van een beleidsplan en HRM-beleid, geen transparantie in bestuur, beleid en financiën, somt de bond op als knelpunten. Ook de communicatie tussen directie en medewerkers laat veel te wensen over.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May