Speciaal project moet schoolverlaters aan werk helpen
25 Mar 2013, 22:00
foto
Een delegatie van de PADF is op bezoek bij minister Michael Miskin van ATM. (foto: ATM)


De Pan American Development Foundation (PADF) is bezig met een project om werkgelegenheid te creëren voor vroegtijdige schoolverlaters. Om de arbeidskansen van de jongeren te vergroten zullen deze onder meer een vak leren. Het is de bedoeling dat ook de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) een bijdrage levert aan het bereiken van dit doel. Een delegatie van de PADF heeft het plan bij een bezoek aan minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM), aan hem voorgehouden.

Miskin is enthousiast over het jongerenproject en heeft volledige ondersteuning beloofd. De gasten hebben behalve aan de minister en de SAO, ook een bezoek gebracht aan de Arbeidsbemiddeling van ATM. Deze afdeling staat werkzoekenden bij in het vinden van een geschikte baan.

'Ledigheid des duivels oorkussen'
Met het project hoopt de PADF ook een bijdrage te leveren aan het terugdringen van jeugdcriminaliteit. “Ledigheid is des duivels oorkussen. Daarom richt het project zich op herintegratie van vroegtijdige schoolverlaters. Deze zullen kansen aangeboden krijgen om werk te vinden. Jongeren die niets te doen hebben, kunnen namelijk eerder overgaan tot jeugdcriminaliteit”, is het standpunt van de PADF. Het project zal worden uitgevoerd met verscheidene instanties en organisaties in Suriname.

De PADF-delegatie bestond uit Louis Alexander, Senior Program Director, functionarissen van het nationaal coördinatieteam, o.l.v. Jeffery Tines, Majella van der Werf, Resident Director Monitoring and Evaluation en Lilian Wiebers, Director Youth Gender. Het nationaal coördinatieteam zal belast zijn met de uitvoering van het jongerenproject. Miskin werd bij deze gelegenheid bijgestaan door directeur Steven Relyveld en de staffunctionarissen Rita Henry en Maureen Samuels, zegt de voorlichting van ATM.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May