Tandheelkundige verrijking (aangeboden)
25 Mar 2013, 08:00
foto


Het afgelopen weekend was Paramaribo een bruisende bron van activiteiten. In Torarica werd vanaf zaterdagochtend 23 maart een serie colleges verzorgd door buitenlandse wetenschappers over de nieuwste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde. Een groot deel van de in Suriname gevestigde tandartsen heeft het weekend besteed aan deze wetenschappelijke verrijking. Met respectabele sprekers uit Nederland en België, was dit congres niet alleen voor de Surinaamse tandartsen een toevoeging aan hun kennis, maar ook collega's uit het buitenland zijn heel enthousiast naar Suriname afgereisd om ook deze nectar van wetenschap te mogen ontvangen. Zaterdag en zondag om precies 8 uur 's morgens begonnen de lezingen en colleges. Terwijl Paramaribo sluimerend wakker werd in de ochtendregen, waren de tandartsen op scherp.

De tandartsen zijn uitermate blij met de wetenschappelijke programma’s die in Suriname worden gepresenteerd. Inhoudelijk behandelt men de laatste ontwikkelingen over de nieuwe technieken en nieuwe apparatuur. Voorts worden ook de laatste wetenschappelijke data gepresenteerd. Tandheelkundige verrijking.
De tandheelkunde wordt in Suriname niet betrokken bij de primaire gezondheid (zorg) van de mens. Men ziet vaak de tandheelkunde ergens perifeer in het beleid van de overheid of andere NGO’s. Het lijkt soms alsof de tandheelkunde in een winterslaap verkeert. Niets is minder waar. De tandartsen die participeerden in de afgelopen colleges zijn volledig op het zelfde niveau van het beoefenen van hun beroep. Zelfs hoger. Er werd nieuwe technologie gepresenteerd die nog niet binnen de alledaagse tandheelkunde in Europa gebruikt wordt.

De tandartsen die in wetenschappelijke programma’s participeren zijn bewust bezig tijd en geld te investeren in zichzelf, met als uiteindelijk effect een betere zorg verlening naar de patiënt toe. De patiënt kan verzekerd zijn dat de zorg niet onder doet voor Europa of elders in het Caribisch gebied. Tezamen hebben de tandartsen de hele tandheelkunde getild naar een hoger niveau. Men gebruikt hier de nieuwste technologie, er is toepassing van de laatste wetenschap, gebruik van innovatieve materialen etc. Toegevoegde waarde zonder enige bemoeienis van overheden. De tandheelkundige verrijking zoals in de titel van dit artikel, is een verrijking voor alle mensen, niet alleen voor de tandartsen.

Ashwien Kanhai, Tandarts
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May