Ziekenhuis Wanica eerste stap naar een nieuwe stad
24 Mar 2013, 06:00
foto


Het ziekenhuis dat in het district Wanica te Vredenburg serie B zal verrijzen, zal zorgen voor verhoogde ontwikkeling in het district. Dit zal de eerste stap zijn naar het werken aan een tweede stad van Suriname, zegt parlementariër Charles Pahlad aan Starnieuws. Het ziekenhuis zal over alle faciliteiten beschikken.

Pahlad merkt op dat het district Wanica ruim 115.000 inwoners telt. Paramaribo heeft vijf ziekenhuizen. Wanica als tweede grootste district moet ook één hebben, zodat mensen niet zover hoeven af te reizen. “Dit ziekenhuis komt 100 procent te Vredenburg serie B. Ik heb zelf hiermee bemoeid en de ondernemer Sarwen Poenai ben ik dank verschuldigd. Hij heeft tien hectare eigendomsterrein aan de staat geschonken. Op 28 maart komen buitenlandse deskundigen om zaken te bespreken. Alle voorbereidingen worden al getroffen en Openbare Werken is bezig te werken aan de infrastructuur ervan”, deelt Pahlad mee.

Bouw rond juli
De parlementariër benadrukt dat het gebied ontwikkeld zal worden tot een stad. Van sportcentrum, volkswoningen, nutsvoorzieningen, scholen en alle andere faciliteiten die het leven van de bewoners moet vergemakkelijken.
Ook minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) twijfelt niet aan de ontwikkeling. “Er zal spoedig, nog dit jaar en waarschijnlijk rond juli al aanvang gemaakt worden met de bouw van het ziekenhuis. Er zijn al lopende nationale en internationale afspraken over de bouw van dit ziekenhuis. Dit houdt in dat de ziekenzorg dichterbij de mensen gebracht zal worden, hetgeen het beleid van de regering ondersteunt. Hiermee zal er gewerkt worden aan verdere ontwikkeling van het district “, meent de RGB- bewindsman.

Districtscommissaris Rawien Jiawan is blij met deze stap. Hij vindt het erg belangrijk dat er een ziekenhuis in het district komt, waarvan eenieder gebruik kan maken. Daarnaast kan er ook gewerkt worden aan het oplossen van de woningnood. Verder zal er veel werkgelegenheid ontstaan door de komst en de bouw van dit ziekenhuis. “Er zal een spinn-off effect zijn, dat de ontwikkeling van het district versnellen. Tegelijkertijd is er gewerkt aan de werkloosheid en met de komst van het ziekenhuis en andere projecten wordt er invulling gegeven aan het beleid van deze regering”, stelt Jiawan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May