Politieke opiniepeiling SESOS verloopt vlot
30 Mar 2013, 07:30
foto


Stichting Enquête, Statistiek en Onderzoek Suriname (SESOS) is tevreden met de duizenden reacties die gekomen zijn sinds de lancering van de website op 18 maart. Directeur Ashwien Siewnath zegt aan Starnieuws dat de behoefte voor een online enquête groot is. Er is nu een politieke opiniepeiling gaande, waarvan uiterlijk medio april de resultaten bekendgemaakt zullen worden.


Sieuwnath zegt dat hij de peiling niet beperkt tot Internet alleen, omdat niet iedereen de beschikking heeft over deze faciliteit. Daarom wordt er ook een straat-enquête gehouden, met dezelfde vragen die online beschikbaar zijn. "Ook dat loopt boven de verwachtingen. Het aantal mensen dat mijn straat-enquête heeft ingevuld, zou in principe al genoeg zijn om het resultaat te publiceren, maar ik mik op meer respondenten, om de foutmarge zou klein mogelijk te houden. Ik ben ook natuurlijk benieuwd of er verschil in opinie is tussen online respondenten en straat respondenten", merkt Sieuwnath op.

Sieuwnath is 'Project Administration & Financial Officer" in de ontwikkelingssamenwerkings-branche die onder andere belast is met micro financiering over de gehele wereld. Marktonderzoek en statistieken zijn de basis van zijn 'core business'. SESOS wil met de online enquête alle districten bereiken. De meeste respondenten zijn uit Paramaribo en Wanica, maar de reacties zijn landelijk, zegt Sieuwnath.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May