Een verklaring over racisme en discriminatie (aangeboden)
23 Mar 2013, 16:30
foto


Een van de verfoeilijke kwaadaardigheden van onze tijd is racisme: het geloof of de praktijk die bepaalde rassen of etnische groepen ziet of behandelt als minderwaardig en ze daardoor meent het recht te hebben hen als een voorwerp van overheersing, discriminatie en segregatie te zien.

Terwijl de zonde van racisme een eeuwenoud verschijnsel is op basis van onwetendheid, angst, vervreemding, en valse trots, hebben een aantal van haar lelijkste manifestaties plaatsgevonden in onze tijd. Racisme en irrationele vooroordelen werken in een vicieuze cirkel. Racisme is een van de ergste ingewortelde vooroordelen die de zondige mens karakteriseren. De gevolgen zijn over het algemeen meer verwoestend, omdat racisme gemakkelijk blijvend geïnstitutionaliseerd en gelegaliseerd wordt, en in zijn extreme uitingen kan leiden tot systematische vervolging en zelfs genocide.

De Zevende-dags Adventisten betreuren alle vormen van racisme, met inbegrip van het politieke beleid van klassen stelsels met zijn gedwongen segregatie en gelegaliseerde discriminatie.

Zevende-dags Adventisten willen trouw zijn aan de verzoenende bediening toegewezen aan de Christelijke kerk. Als een wereldwijde geloofsgemeenschap willen de Zevende-dags Adventisten in hun eigen gelederen de eenheid en de liefde die raciale verschillen overstijgen tot uiting brengen, en vervreemding die tussen rassen mocht hebben bestaan, overwinnen.

De Schrift leert duidelijk dat ieder mens is geschapen naar het beeld van God, die "uit een enkele het gehele menselijke geslacht gemaakt heeft om op de ganse oppervlakte der aarde te wonen" (Handelingen 17:26). Rassendiscriminatie is een vergrijp tegen onze medemensen, die zijn geschapen naar Gods beeld. In Christus "er is geen sprake van Jood noch Griek, van slaaf of vrije, van man of vrouw" (Gal. 3:28). Daarom is racisme echt een ketterij en in wezen een vorm van afgoderij, want het beperkt het vaderschap van God door het ontkennen van de broederschap van alle mensen en door het verheffen van de superioriteit van de eigen ras.

De standaard voor Zevende-dags Adventisten Christenen wordt erkend in het Bijbel gebaseerde fundamenteel geloofspunt nr. 13 van de kerk, 'Eenheid in het Lichaam van Christus. " Hier wordt er gesteld: "In Christus zijn we een nieuwe schepping; onderscheidingen van ras, cultuur, educatieniveau, en nationaliteit, en verschillen tussen hoog en laag, rijk en arm, mannelijk en vrouwelijk, mogen geen verdeeldheid teweegbrengen onder ons. Wij zijn allen gelijk in Christus, die door één Geest ons heeft verbonden tot één gemeenschap met Hem en met elkaar. We zijn er om te dienen en gediend te worden zonder partijdigheid of voorbehoud ".

Elke andere benadering vernietigt het hart van het Christelijke evangelie.

Uitgegeven door het communicatie departement van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten in Suriname.

Ds Guno Emanuelson
Secretaris Advent Zending Suriname
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May