Martelly: Geen enkele president heeft een magische stok
23 Mar 2013, 00:00
foto
De presidenten Michel Martelly en Desi Bouterse bij aankomst te Onverwacht in het district Para, vrijdagmiddag. (Foto: Edward Troon)


President Michel Martelly is ervan overtuigd dat zijn ambtgenoot Desi Bouterse in staat zal zijn de problemen van het volk op te lossen. "Geen enkele president heeft een magische stok. Hij moet de problemen identificeren en oplossen. Een president die zo dichtbij zijn volk staat, zal in staat zijn de woningnood en andere problemen op te lossen. De president houdt van jullie, maar ik hou ook van u, waarschijnlijk meer dan de president van Suriname", zei Martelly bij aankomst tegen het publiek in Para.


Het Haïtiaanse staatshoofd is op feestelijke wijze ontvangen in Para en Wanica. Samen met president Bouterse toonde hij zijn danskunsten. Martelly gaf wel eerlijk toe dat hij als voormalig artiest veel ervaring heeft. Na het warme onthaal in de districten, werd er een werkbespreking gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Suriname en Haïti gaan na hoe samengewerkt kan worden op agrarisch gebied. Suriname kan rijst exporteren naar Haïti. Ook de vliegverbinding is een optie. Surinam Airways die nu naar Miami vliegt, kan deze route ook via Port-au-Prince uitvoeren. Visa-aangelegenheden staan ook hoog op de agenda. De Haïtiaanse gemeenschap wil graag een aanspreekpunt hebben in Suriname. Aangedrongen wordt op het opzetten van een ambassade of tenminste een consulaat. Zaterdagmorgen spreekt Martelly op Jarikaba zijn landgenoten toe. Alle Haïtianen in het land worden opgetrommeld om aanwezig te zijn op deze bijeenkomst.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May