Presidenten laten dans- en zangtalent zien in Para en Wanica
22 Mar 2013, 17:05
foto
President Michel Martelly steelt de show in Para met zijn danskunst. (Foto: Edward Troon)


Kinderen en volwassen zwaaien met vlaggetjes van Suriname en Haïti. Na lang wachten komt de presidentiële delegatie eindelijk in Para aan. En iets langer duurt het voor delegatie met loeiende sirene Lelydorp bereikt. De president van Haïti, Michel Martelly wordt met dans en muziek begeleid. Diverse volwassenen en kinderen zijn gestoken in traditionele klederdracht. In een korte tijd krijgt Martelly een beeld van de rijke cultuur van Suriname.

President Bouterse en Martelly begroeten de bevolking in beide districten. Ze worden warm ontvangen. Martelly geeft een warme brasa aan een zangeres, die hem met zang verwelkomt. “Mi yarusu yere”, roept staatshoofd Bouterse lachend. Hij krijgt hierop ook een brasa. De Haïtiaanse president die uit de muziekwereld komt, geniet zichtbaar van de zang, dans en de culturele optredens. Beide presidenten klappen op de maat en zingen mee. Ook het publiek heeft veel pret en vergeet het lange wachten. De aanwezigen schreeuwen het uit en juichen om het zangtalent van president Bouterse.

De muzikanten laten zich, gestoken in culturele klederdracht, van hun beste zijde zien. De danseressen en dansers trekken president Martelly om mee te doen. Hij heeft niet veel aansporing nodig, want de muziek zit in zijn genen. De hoge gast, scoort met zijn danskunst. De aanwezigen gillen het uit van pret.

Wanita Ramnath
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May