IMWO start onderzoek naar niveau lonen in Suriname
23 Mar 2013, 02:50
foto
Directeur Edgar Akrum van het IMWO en Steven Relyveld van ATM, tekenen de overeenkomst voor het loononderzoek.


Het Instituut voor Maatschappelijk Wetenschappelijk Onderzoek (IMWO), start op 25 maart in opdracht van het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) met een loononderzoek. De resultaten van het twaalf weken durende onderzoek zijn ter ondersteuning van de ontwerpwet ‘Minimumloon.’

Bij het onderzoek zal onder andere worden nagegaan wat het niveau van lonen en salarissen is in de verschillende sectoren in Suriname. IMWO zal langs 450 bedrijven gaan om face to face interviews af te nemen van de personeelsleden om zodoende tot de juiste beroepsspecifieke loon- en salarisstatistieken te komen. Het bedrijfsleven heeft in een eerder stadium al medewerking toegezegd toen minister Michael Miskin van ATM hiertoe een beroep op hen deed.

Miskin vindt het onderzoek van belang, omdat het ministerie dringend behoefte heeft aan actuele en betrouwbare loonstatistieken. Hij wil de ontwerpwet zo spoedig mogelijk voor goedkeuring aanbieden aan de Raad van Ministers.

ATM-directeur Steven Relyveld en Edgar Akrum, directeur van het IMWO, hebben de overeenkomst in aanwezigheid van Miskin getekend, meldt de ATM-voorlichting.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May