Haïtianen kijken uit naar ontmoeting met president Martelly
22 Mar 2013, 10:45
foto
Ambtenaren bespreken de organisatie rond de komst van president Michel Martelly.


De Haïtiaanse gemeenschap zal zich op zaterdag verzamelen op het terrein van Stichting Behoud Bananen Sector (SBBS) te Jarikaba in het district Saramacca om president Michel Martelly te verwelkomen. Ruim 300 Haïtianen zijn werkzaam bij SBBS en de Organisatie van Haïtianen in Suriname zal de rest van de landgenoten optrommelen om aanwezig te zijn. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

Martelly zal de groep toespreken, nadat hij een rondleiding zal krijgen in het bedrijf. De bedoeling is dat de president van Haïti een beeld krijgt van de werkzaamheden die zijn landgenoten te SBBS verrichten. De Haïtianen kijken uit naar de ontmoeting met hun president en hopen dat er een beter contact met het thuisfront kan worden opgebouwd. Zij willen een ambassade hier hebben om zaken beter geregeld te krijgen. De Haïtianen zullen hun wensen voorhouden aan Martelly. Tijdens het bezoek zal de Haïtiaanse cultuur worden gedemonstreerd.

Ramdhani deelt mee dat de voorbereidingswerkzaamheden op schema zijn. SBBS heeft alle medewerking verleend, zodat er gezorgd kan worden voor een goede ontvangst en begeleiding van de presidentiële delegatie. De afdelingen Protocol en Beveiliging van de Kabinet van de President hebben zich al ter plekke georiënteerd en richtlijnen gegeven. De dc is blij dat de Haïtiaanse president een bezoek brengt aan het district en zijn landgenoten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May