Veroordeelde bedreigt vriendin slachtoffer in rechtszaal
22 Mar 2013, 00:30
foto


“Mi no ba nanga unu. Ik kom zeker terug en ben niet klaar met jou”, schreeuwt de veroordeelde Anthony P. tegen de vriendin van het slachtoffer K.S. In de rumoerige rechtszaal ontstaat donderdag voor enig moment een stilte. De aanwezigen kunnen hun ogen niet geloven dat de veroordeelde iemand bedreigd onder de neus van de rechterlijke macht en de politie.

In allerijl wordt de veroordeelde Anthony P. weggevoerd door de politie om erger te voorkomen. Zeer geschokt door de bedreiging, barst de vriendin van K.S. in tranen. Wanneer zij wat kalmer wordt, vertelt zij aan Starnieuws dat ze getraumatiseerd is geraakt door het geval. Ondanks Anthony P. in voorarrest zat, wordt zij geruime tijd door criminelen bedreigd.

Aangifte gedaan
“Ook voor de rechter heeft Anthony P. geen respect”, zegt de vriendin snikkend. Na de bedreiging van donderdag heeft officier van justitie Astrid Niamat haar naar de politie verwezen om aangifte te doen. De vriendin heeft intussen haar verhaal gedaan bij politie Nieuwe Haven. Er is een proces-verbaal opgemaakt.

Anthony P. wordt verweten op 2 september van het afgelopen jaar het slachtoffer K.S. met een vuurwapen aan zijn rechterbovenbeen te hebben geschoten. De aanleiding hiervan was een ruzie die in een discotheek was ontstaan. De verdachte zou de vriendin van het slachtoffer lastig hebben gevallen, waardoor er een woordenwisseling ontstond. De verdachte en zijn vriend raakten licht gewond en werden behandeld door de Spoedeisende Hulp. Daarna gingen zij naar de woning van het slachtoffer. Volgens de verdachte heeft de derde persoon, Junior, op het slachtoffer geschoten. Junior is tot nu toe onbekend gebleven.

Vanaf het begin heeft Anthony P. ontkend dat hij heeft geschoten. De vervolging acht het feit bewezen en heeft anderhalf jaar tegen Anthony P. geëist. Rechter Sieglien Wijnhard vindt de eis duidelijk te weinig. “De gemeenschap heeft geschokt gereageerd op dit voorval. Er is ook een kind bij betrokken dat licht gewond is geraakt”, motiveert de rechter. Zij veroordeelt Anthony P. tot twee jaar onvoorwaardelijk gevangenisstraf. Zij vindt het feit te ernstig daarom mag hij een half jaar extra brommen.

Milton Bisschop
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May