SAO zal namens ministerie RO vaktrainingen verzorgen
21 Mar 2013, 04:00
foto
Jennyfer Jozefzoon-Wachter, onderdirecteur van RO, en Steven Releyveld, voorzitter raad van bestuur SAO, wisselen de documenten uit. (Foto: Raoul Lith)


Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) zal in het hele land personen trainen om een vak te leren. Het gaat om trainingen in onder andere bouw, elektra, gas en sanitair. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO).

De SAO zal een jaar lang in opdracht van RO deze trainingen verzorgen. RO zal landelijk inventariseren waar er behoefte bestaat aan vaktrainingen. Het ministerie heeft voor SAO gekozen omdat deze werkarm van het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu veel ervaring heeft in het verzorgen van trainingen.

Radjesh Hemradj, directeur van SAO, zegt aan Starnieuws blij te zijn met deze samenwerking. Door het verzorgen van opleidingen, leren meer mensen een vak. Hierdoor kunnen zij opgenomen worden in het arbeidsproces. Zij zijn gecertificeerd om een bepaald vak uit te oefenen, legt Hemradj uit. SAO streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.


Milton Bisschop
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May