Bouterse ontvangt Martelly op luchthaven
21 Mar 2013, 00:00
foto
President Michel Martelly (Foto: Edward Troon)


De ministers van Buitenlandse Zaken van Suriname en Haïti tekenen zondag een intentieverklaring. President Desi Bouterse haalt vrijdagochtend persoonlijk zijn Haïtiaanse ambtgenoot, Michel Martelly, af van de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.

Op weg naar Paramaribo worden er twee tussenstops gemaakt bij de plaatselijke gemeenschappen te Para en Wanica. De delegatie zal eerst het commissariaat van Para te Onverwacht aandoen, om vervolgens op Lelydorp de gemeenschap te ontmoeten.

In de middag zijn er besprekingen tussen functionarissen van beide landen op het ministerie van Buitenlandse Zaken. President Martelly vervolgt zaterdag zijn reis in Suriname met een bezoek aan de Haïtiaanse gemeenschap te Jarikaba. Het Haïtiaanse staatshoofd vertrekt zondag weer naar zijn land.

Eerder had de overheid aangegeven dat zij samenwerkingsverbanden wil aangaan op het gebied van handel, luchtvaart en personenverkeer. Suriname denkt aan rijstexport naar Haïti en een vliegverbinding Paramaribo-Port Au Prince. Ook wil hij de visumplicht voor zakenlui uit Haïti afschaffen. Haïti zelf wil naar een samenwerking op het gebied van voedselveiligheid. Suriname en Haïti onderhouden sinds 1 maart 1979 diplomatieke relaties.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May