Apothekers stimuleren juiste gebruik medicijnen
20 Mar 2013, 14:00
foto
Medicijnen werken niet vanzelf. Neem ze wel goed in is de boodschap die de Vereniging van Apothekers wil benadrukken. (Foto: nhg.artsennet.nl)


De Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) komt de gemeenschap tegemoet met de Geneesmiddelen infolijn. Een ieder kan vanaf 25 maart bellen naar de infolijn 08892525 voor vragen over het gebruik van geneesmiddelen.

“Kan ik deze twee geneesmiddelen samen gebruiken?; Mag ik dit middel gebruiken nu ik in verwachting ben?; Is er een alternatief voor het medicijn dat ik nu gebruik?, geven aan dat het gebruik van geneesmiddelen vaak vragen oproept.

Deze infolijn past in het lange termijn beleid voor veilig en juist medicijngebruik binnen het Nationaal Geneesmiddel Beleid van het ministerie van Volksgezondheid, zegt de VvA. “Het is natuurlijk altijd goed om eerst de vragen bij uw eigen apotheek te stellen. Uw apotheker heeft alle gegevens bij de hand en kan een persoonlijk advies geven.”

Als je belt naar de Geneesmiddelen infolijn, krijg je een apotheker die je vraag zal beantwoorden. “Op de meeste vragen kun je direct een antwoord krijgen,” zegt de apothekersvereniging. Het kan voorkomen dat bij vragen die ingewikkeld zijn, kan de apotheker het antwoord gaat zoeken en later terugbelt.



Geneesmiddelen infolijn 08892525 van maandag tot en met vrijdag van 08.00 u tot 10.00 uur ’s morgens.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May