Onderwijsdirecteur: Vertel je leerkracht als je wordt gepest
20 Mar 2013, 03:00
foto
Leerlingen in TBL Cinemas. (Foto: Raoul Lith)


Leerlingen die op school gepest worden, moeten dit doorgeven aan hun leerkracht. Pesten komt wereldwijd voor, ook op de scholen in Suriname. Pesten is een serieus aandachtspunt.

De directeur van Onderwijs, Grace Malm-Lackin, verrichtte dinsdag de opening van het Film en Educatie project van The Back Lot in de TBL Cinemas. “Jullie zijn al eerder hier geweest, maar toch gaat het deze keer anders zijn. Jullie zullen gewoon les volgen alleen comfortabel”, zei Malm aan de leerlingen van de lagere school die de openingsfilm 'Bluebird' te zien kregen. In die film wordt het thema 'pesten' behandeld. Malm drukte de kinderen op het hart om de leerkracht te vertellen als ze worden gepest of als ze weten dat andere leerlingen hiermee te maken hebben.

Aandacht voor eigen cultuur
“Dit project is bedoeld om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken”, zegt Hennah Draaibaar, directeur van The Back Lot. Behalve pesten wordt er ook aandacht geschonken aan de Surinaamse geschiedenis en cultuur. Er worden documentaires vertoond van Johan (Jopie) Pengel, Trefossa, Anton de Kom en Edgar Cairo. De leerlingen worden voorzien van lesmateriaal dat thema’s uit de films behandelt en de cinematografie en verschillen tussen speelfilms en documentaires uitlegt.

Het Film & Educatie Project wordt samen met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling uitgevoerd. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden. Een jaar lang kunnen scholen een keus maken uit acht geselecteerde films.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May