VSA stelt US$ 500.000 voor opleiding Surinaamse militairen
20 Mar 2013, 05:00
foto


De Verenigde Staten van Amerika (VSA) stelt US$ 500.000 dollar ter beschikking voor opleiding en training van Surinaamse militairen. Minister Lamuré Latour van Defensie zegt aan Starnieuws dat dit een welkome aanvulling is op de plannen die er zijn voor kwaliteitsverbetering. "De behoefte aan verschillende opleidingen zal binnenkort gedetailleerd worden aangegeven door de legerleiding", deelt de bewindvoerder mee.

Surinaamse militairen zullen ook worden uitgenodigd om trainingen te volgen in de VSA. Kleine teams zullen ook naar Suriname afreizen om de militairen hier te trainen. Er zullen ook faciliteiten voor opleidingen worden aangeboden aan het leger, meldt de Amerikaanse ambassade in een persbericht.

De overeenkomst tussen de beide landen werd de vorige week getekend. In juli zal een militaire officier een logistieke cursus bijwonen in Fort Lee in Virgina. In de samenwerking zijn ook trainingen voor de Militaire Politie inbegrepen. Vorig jaar heeft de VSA ook een soortgelijke overeenkomst getekend met Suriname, waarbij US$ 400.000 beschikbaar is gesteld voor training van de Marine. Twee teams zullen afreizen naar Suriname om 55 militairen te trainen. Vijf mariniers zullen ook naar de VSA gaan voor het volgen van een opleiding. Minister Latour zegt dat er een goede samenwerking is tussen beide landen. Dit blijkt ook uit de overeenkomst die is gesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May