Politie introduceert nieuwe rijbewijzen
19 Mar 2013, 17:00
foto
Minister Edward Belfort (rechts) overhandigt het nieuwe rijbewijs aan procureur-generaal Soebhas Punwasi. (Foto: Raoul Lith)


Het Korps Politie Suriname heeft vandaag nieuwe rijbewijzen geïntroduceerd. Deze zijn ter grootte van een pinpas en zijn beter beveiligd. Door dit systeem kunnen gegevens sneller worden nagetrokken. Mensen die rijexamen maken, zullen binnen een half uur over hun rijbewijs kunnen beschikken. Tot voorheen moesten zij twee tot drie weken wachten om achter het stuur plaats te kunnen nemen.

Het duurde een tijdje voordat er eindelijk het nieuwe rijbewijs van procureur-generaal Soebhas Punwasi ongeschonden uit de machine kwam. Hij moest zijn handtekening twee keer plaatsen. Ook dat gaat elektronisch aan toe. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie moest ook twee keer poseren voordat zijn foto goed genoeg was om op het rijbewijs te prijken. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie had minder geluk. Na vier keer proberen, lukte het niet om zijn gezicht in de juiste verhoudingen op het rijbewijs te krijgen.

"Het zijn kinderziekten", zegt Guno Leeuwin, chef Verkeer, toen hij ook enige irritatie merkte bij zijn superieuren. Het heeft enige tijd geduurd voordat de eerste nieuwe rijbewijzen geproduceerd konden worden. Vanaf vandaag zal iedereen een nieuw rijbewijs ontvangen. De oude rijbewijzen blijven nog steeds geldig. Wanneer het oude document vervalt, wordt automatisch een nieuw rijbewijs verstrekt. Mensen hoeven hun rijbewijs dus niet in te ruilen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May