Inaugurele mis voor paus Franciscus begonnen
19 Mar 2013, 07:00
foto
Franciscus krijgt de vissersring met de beeltenis van St. Pieter erop.


Op het St. Pietersplein in Rome is de inauguratie mis voor Paus Franciscus begonnen. De mis markeert de officiële start van zijn pausdom.

De paus heeft eerder op het plein getoerd in een auto met open dak. Hij kwam van het voertuig af en zegende gelovigen achter de afbakening van het plein. Zo’n miljoen mensen hebben zich samen met wereld politieke en religieuze leiders verzameld om de mis bij te wonen.

Franciscus is vorige week gekozen door een conclaaf van kardinalen als opvolger van Benedictus XVI. De eerste paus uit Zuid-Amerika heeft gezegd dat hij een bescheidener aanpak zal hebben dan zijn voorgangers.

Pauselijke ring
De kerkvorst heeft zijn tijdelijk verblijf in Casa Santa Marta vanmorgen verlaten. Na zijn toer is Franciscus naar de St Pieters Basiliek gegaan en heeft zijn gewaden aangetrokken. Eén van de eerste taken van de paus was om het graf van St. Pieter te vereren.

Hij heeft de vissersring met de beeltenis van St. Pieter die twee sleutels vasthoudt ontvangen. De ring is tweedehands en is gemaakt van verzilverd goud. Zijn voorganger droeg een ring van puur goud. Met het dragen van zijn gewaden en het accepteren van de ring, is Francis officieel zijn taak begonnen als de 266ste paus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May