Tien jaar voor doodschieten winkelier om sigaret
19 Mar 2013, 01:00
foto


Gilliano P. mag tien jaar achter de tralies voor het doodschieten van een winkelier bij het Afobakka stuwmeer, in het district Brokopondo. Op 24 mei 2012 maakte hij zich schuldig aan doodslag en overtrad de vuurwapenwet. Gilliano P. had sigaretten gekocht en wilde hier niet voor betalen. De winkelierster haalde haar man erbij en die eiste het geld van Gilliano P.
Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft de strafeis van achttien jaren maandag teruggebracht naar tien. Zij heeft rekening gehouden met de omstandigheden en met het feit dat Gilliano P. nooit eerder met de politie in aanraking was geweest.

Op 24 mei gooide Gilliano P. met stenen naar de ramen van de winkel. De winkelier kwam met zijn wapen naar buiten en raakte in een worsteling met de belager. De man viel op de grond en de ondernemer stopte het wapen in zijn broekzak. Gilliano P. zag kans om de winkelier op de grond te gooien, trok het wapen uit zijn broekzak en loste vier fatale schoten op hem af. Daarna sloeg hij het slachtoffer in het gelaat. Omstanders hebben gezien hoe agressief Gilliano P. bezig was geweest.

Ook in het obductierapport zijn de slagen en de schoten vastgelegd. Hieruit bleek dat gericht geschoten was op het gelaat. De verdachte beweerde dat hij een schot gelost had, maar dat er meer schoten uit het wapen kwamen. Dit berust echter niet op waarheid, omdat het om een semiautomatisch wapen gaat. Gilliano P. heeft ook tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Daarnaast was hij op de bewuste dag onder invloed van alcohol en vertoonde hij agressief gedrag.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May