Sasur-voorzitter: Werner was bereid geschil op te lossen
19 Mar 2013, 00:00
foto


"Vorige week dinsdag gaf Werner mij nog een handdruk in de rechtszaal, waar het geschil tussen Sasur en Radio 10 werd behandeld. Wij hebben bij de rechter afgesproken om met elkaar verder te praten en tot een oplossing te komen over de auteursrechten die betaald moeten worden op muziek die afgedraaid wordt". Dit zegt Prim Ramlal voorzitter van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) aan Starnieuws.

Net als nagenoeg heel Suriname, is ook Ramlal geschokt door het plotselinge heengaan van media-icoon Werner Duttenhofer, de motor achter Radio 10. Werner was ook voorzitter van de Vereniging van Radio en Televisie Bedrijven in Suriname (VRTS). Ramlal en VRTS hebben jarenlang de degens met elkaar gekruist. "Maar het gaat hier niet om een persoonlijke maar zakelijke aangelegenheid. Ik heb Werner tijdens de gesprekken die hij als Radio 10-directeur en voorzitter van de VRTS met Sasur voerde, beter leren kennen en vind dat hij een grote persoonlijkheid was die voor begrip vatbaar was", zegt Ramlal.

Oplossen door te praten
Ramlal zegt dat het voor hem dinsdag een groot genoegen was om van
Werner te vernemen dat hij met Sasur om de tafel wilde om de auteursrechten voor Radio 10 te regelen. "Samen met zijn zoon Werner junior en advocaten stelde hij voor om de onderhandelingsgesprekken zo spoedig mogelijk te beginnen. Hij stelde ook voor dat wij aanstaande donderdag meer van hen zouden vernemen...", zegt Ramlal.

De voorzitter van Sasur zegt Werner te hebben ervaren als een goed persoon. "Als hij iets in mind had, zette hij de beste beentjes voor om zijn plannen gedaan te krijgen. Werner is bij mij niet overgekomen als de persoon die nooit zou onderhandelen met Sasur. Hij heeft daarom ook zijn collega’s geadviseerd om individuele gesprekken met Sasur te voeren. En juist nu hij de strijd tot een goed einde zou brengen met zelf weer als voorbeeldfunctie, komt hij tot onze spijt te ontvallen."

"Mede namens Sasur, onze condoleances en veel sterkte aan de familie Duttenhofer, Radio 10-medewerkers, zijn collega's, vrienden en vooral aan alle luisteraars van de number 1 station in Suriname. Creatief, vernieuwend, en dynamisch. Rust zacht Werner, je zal altijd in onze gedachten blijven”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May