Waterweek ingeluid door minister Hok
18 Mar 2013, 23:00
foto


De waterweek is ingeluid. De Water Commissie heeft daartoe het vakblad ‘Bos en Natuur’ aan minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen aangeboden. Deze editie van het blad is geheel gewijd aan het gebruik en beheer van water.

Een workshop, een gala avond met minikunstexpo, een wandelloop en een speurtocht, zijn activiteiten in de waterweek. Gedurende 18 tot en met 23 maart wordt het thema water onder de aandacht gebracht. Bekende Surinaamse artiesten zullen op het Onafhankelijkheidsplein water muzikaal belichten.

Op 22 maart wordt Wereldwaterdag gevierd. Nederland is dit jaar gastland voor de internationale viering van Wereldwaterdag (WWD). Het thema is water samenwerking. Er is voor dit thema gekozen omdat 2013 door de Verenigde Naties (VN) is uitgeroepen tot het internationale jaar van samenwerking op het gebied van water.

Water voor vrede
Kopstukken van de VN, maatschappelijke organisaties (waaronder jongeren), regeringen en de private sector zullen in Den Haag het belang van samenwerking op het gebied van water als fundament voor vrede en duurzame ontwikkeling onderstrepen en bespreken. Wereldwaterdag wordt georganiseerd door de VN organisatie UNESCO (namens alle VN organisaties samengebracht onder “UN Water”), de Nederlandse overheid en een aantal Nederlandse organisaties.

In Suriname heeft de Water Commissie samen met Earth Hour activiteiten gepland te Brownsberg, de Palmentuin en het Onafhankelijkheidsplein. Tijdens Earth Hour gaan alle lichten een uur uit “om te laten zien dat wij geven om ons natuur.” Een ieder is gebaat bij een duurzaam waterbeleid. “Laten wij ook zorgen voor het water van morgen,” is de slogan van de waterweek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May