Bouterse stuurt felicitatie en eerbetoon naar Paus Franciscus
18 Mar 2013, 19:15
foto


President Desi Bouterse heeft schriftelijk zijn felicitaties en eerbetoon opgestuurd naar paus Franciscus. Het staatshoofd zegt in het schrijven samen met de Rooms-katholieke gemeenschap erg verheugd te zijn met de verkiezing van de Argentijnse geestelijke als hoofd van het Vaticaan. Volgens Bouterse is de keuze voor een Zuid-Amerikaanse leider opmerkelijk en uniek.

Bouterse zegt ervan overtuigd te zijn dat de persoon van paus Franciscus een reflectie is voor de wereldgemeenschap en zal bijdragen tot het bevorderen van meer spiritualiteit en wederzijds begrip onder de verschillende geloofsovertuigingen, maar ook tot wereldvrede onder de natiën van de aarde. “Het is daarom dat ik u namens de regering en het volk van Suriname mijn welgemeende felicitaties moet overbrengen”, schrijft president Bouterse de kerkvorst.

Duidelijke keuze
De nieuwe pauselijke naam ‘Franciscus’ benadrukt volgens Bouterse de duidelijke keuze van de paus. Sint Franciscus van Assisi was een hervormer en toegewijde dienaar die zich heeft ingezet voor de onderdrukten en de armen. “Mijn hoop is dat hetgeen Sint Franciscus voor heeft gestaan tot uiting zal komen gedurende uw periode als hoofd van het Vaticaan. Ook ben ik ervan overtuigd dat met u de Rooms-katholieke gemeenschap tot grotere hoogten zal komen en uw missie met succes zal worden vervuld”, aldus Bouterse in zijn brief.

De president zegt dat, in de wereld van vandaag leiders zich niet alleen moeten ontfermen over het geestelijke voedsel van de mensheid, maar een zekere mate van betrokkenheid moeten hebben in de dagelijkse problemen waar de mensheid voor staat. Met name het armoedevraagstuk, wereldvrede en veiligheid.

Daden spreken boekdelen
Bouterse zegt dat hij kennis heeft genomen van zijn werk als kardinaal Jorge Bergogio van Argentinië in Buenos Aires. “Uw daden zijn en het bewijs van uw liefde en respect voor de mensheid. Het was voor mij dan ook geen verassing dat uw eerste optreden op het Vaticaanplein één was waarin u hebt gevraagd om de zegen van de mensen in plaats van simpel weg uw zegen te geven”, zegt Bouterse. Volgens de president is het gerechtvaardigd dat er nu een paus is die dichtbij de mensen staat.

Volgens hem zal paus Franciscus de volle ondersteuning moeten krijgen van andere wereldleiders om samen de uitdagingen aan te kunnen.
Bouterse besluit zijn schrijven met, “als een toegewijde Katholiek zal ik u gedenken in mijn gebeden. Het is mijn innige wens dat de Almachtige u zegent en genadig is. Moge Hij u de kracht en wijsheid, moed, geduld en toewijding geven om leiding te geven aan de internationale Rooms Katholieke gemeenschap”, aldus Bouterse in zijn brief aan de paus die morgen wordt geïnaugureerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May