Specialistische missie dorpen Kabalebo succesvol verlopen
18 Mar 2013, 01:05
foto
Maag-, Darm, en Leverarts bezig met zijn spreekuur op Apoera.


Ruim honderd personen zijn in het weekend behandeld door een medisch team van specialisten in de dorpen Apoera, Section en Washabo. De bewoners van deze dorpen in het ressort Kabalebo in West Suriname, zijn blij dat zij in hun eigen omgeving konden worden geholpen.

Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) voerde deze specialistische missie uit. Dit gebeurde samen met de Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZPHCS). De missie bestond uit een Internist/infectioloog, een Maag-, Darm- en Leverarts, een kinderarts en een Keel-, Neus- en Oorarts. De patiënten zijn geselecteerd door de Medische Zending.

De specialisten zijn bijzonder onder de indruk van de gezondheidsmedewerkers van Medische Zending. Zij verzetten veel werk met de weinige middelen die zij ter beschikking hebben. De medisch directeur van het LMSZN Heve Sibilo en zijn collega van de MZPHCS Edward van Eer hadden de leiding van de missie. Zij zijn tevreden met de resultaten die er zijn bereikt.

Gezondheidszorg voor eenieder
Walther Boldewijn, bewoner van Apoera, is blij dat hij kon worden behandeld in zijn eigen dorp. Dit is kostenbesparend en door de missie konden velen die specialistische hulp nodig hadden, geholpen worden. Hij hoopt dat het niet een eenmalige activiteit zal zijn. De behoefte aan een oogarts werd ook aangegeven.

Directeur Antoine Elias van LMSZN zei dat gezondheidszorg een van de speerpunten is van het beleid van de regering. President Desi Bouterse heeft dit onlangs nog een keer benadrukt. Door deze missie uit te voeren, wordt invulling gegeven aan het voornemen van de regering om medische hulp bereikbaar te maken voor de bevolking in het gehele land. De voorzitter van het stichtingsbestuur van ziekenhuis, Bisnoepersad Dalloesingh, zegt bijzonder tevreden te zijn met de missie die succesvol is verlopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May