Caribbean Suriname restaurant in Queens New York
19 Mar 2013, 13:00
foto
Albert Domini, eigenaar Caribbean Suriname Restaurant New York.


Het Caribbean Suriname Restaurant gooit vrijdag voor de eerste keer zijn deuren open voor het publiek op 128-12 Liberty Avenue in Queens New York.
"Wanneer je binnenkomt, zal je meteen de Surinaamse gezelligheid, de sfeer, geur en smaak kunnen proeven", verzekert Albert Domini, de eigenaar van de nieuwe eetplaats.


"Tegelijkertijd zullen we op onze manier de Surinaamse 'eetcultuur' proberen uit te dragen. Dus breakfast, lunch en diner op z'n Surinaams in hartje Queens." Hij is weken bezig geweest het pand, waar niet zo lang terug 'Warung Kario' stond, opnieuw in te richten.

Aan de achterkant, in de keuken, heeft de alom bekende Norma Refos het heft in handen hebben. Welke Surinamer in New York heeft zich nog niet tegoed gedaan aan de culinaire hoogstandjes van deze Chef Bigisma? En zij is er ready voor. "Zo een restaurant is altijd een droom van me geweest", zegt Norma die zit te popelen om aan de slag te gaan.

Haar kennende, zullen naast de echte Creoolse gerechten zoals Pom, Pastei en Pindasoep, Brafu, ook Bami, Nasi en Saoto op het menu prijken. Norma is geen beginneling, ook niet voor wat betreft de Caribische aanpak. Dus Jerk Chicken, Oxtail, Goat etc., zullen zeer zeker ook op het menu prijken. 'Vrouw Norma' is al jaren de drijvende kracht achter het 'kukru' gebeuren onder de Surinamers in New York. Finally! Het werd tijd voor een echt Surinaams Restaurant in Queens New York.

Wim d'Agrella
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May