Saramacca wil groots uitpakken tijdens Carifesta
18 Mar 2013, 05:30
foto
De subcommissie Carifesta van Saramacca onder leiding van dc Aroenkoemar Ramdhani (links)


Met het thema 'Culture For Development' is de subcommissie van Carifesta in het district Saramacca geïnstalleerd door Richenel Trustful, coördinator van de afdeling Youth Focus. Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani is de voorzitter van deze subcommissie. De twaalf leden van de commissie willen het district groots uitdragen tijdens het festival. Er moet een blijvende band worden opgebouwd met de buitenlandse gasten.

Carifesta wordt na tien jaren voor de tweede keer in Suriname gehouden. Ook in de districten wordt dit festival gevierd. “Een van de doelen van Carifesta is om toerisme te bevorderen. Daarnaast moet er sociaaleconomisch voordeel gehaald worden. Ook wordt er tijdens dit festival gefocust op de jongeren. Het is de bedoeling om de jongeren zoveel mogelijk te betrekken, want door de diverse activiteiten vindt er cultuuruitwisseling plaats tussen de landen”, merkt Ramdhani op. Behalve landen uit de regio zijn ook India, Afrika, China en Indonesië uitgenodigd om dit festival bij te wonen. Het gaat om landen waarmee Suriname historische banden (diaspora) heeft.

Duurzame relatie
De dc rekent op maximale participatie en betrokkenheid van de plaatselijke bevolking tijdens dit festival. “Het doel van Carifesta in de districten is dat een duurzame relatie ontstaat na dit festival. Het is de taak van de commissieleden om erover na te denken wat gepresenteerd zal worden. Elk district moet een thema hebben. Voor Saramacca is het thema 'Carifesta Culture and Production for Development' gekozen. De productie van Saramacca naast aardolie ook uit de agrarische sector bestaat”, benadrukt Ramdhani.

De dc deelt mee dat de commissie ervoor zal zorgen dat dit festival in Saramacca een onvergetelijke happening wordt. Carifesta wordt van 16 tot 25 augustus gehouden. De andere leden die zitting hebben in de commissie zijn:
Piet Hellendoorn, Roy Zondervan, Humphrey Wakidjo, Ronald Recappe, Soeresh Gangaram Panday, Mariska Biswane, Eunice Priyor, Orpheo Ngadimin, Awinash Bhagwat, de politie en brandweer Saramacca.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May