Ruim 100 scholieren CPI voor stage naar binnenland
17 Mar 2013, 13:15
foto
De scholieren bidden voor vertrek naar het binnenland. (Foto: CPI)


Ruim honderd scholieren en achttien docenten van het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) zijn voor stage naar het binnenland. Dit aantal is verdubbeld in vergelijking met het vorige jaar. Ook is de directeur van dit instituut, Marco Ligvoet, meegereisd met de groep.

In de eindfase van hun studie lopen studenten stage in het binnenland om zich vertrouwd te maken met de leefgewoonten en werksituatie in het binnenland. Hierdoor kunnen zij in een vroeg stadium een keuze maken om zich dienstbaar te stellen van het kind in het binnenland.

Het CPI hoopt dat het enthousiasme van de af te studeren studenten door de overheid én overige verantwoordelijken voor het onderwijs in binnenland, wordt aangegrepen om het onderwijsniveau op te krikken. Er moeten volwaardige krachten gerekruteerd worden om hen in te zetten op scholen in het binnenland.

De stageperiode duurt van 17 tot 22 maart. De dorpen die aangedaan worden zijn: Pokigron, Jaw-Jaw, Pamboko, Kajapati, Abenaston en Gengeston in het Boven Surinamegebied.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May