Corinde legt zich neer bij besluit politieke top
17 Mar 2013, 00:00
foto
Genia Lank-Corinde


Genia Lank-Corinde (36), die opgevolgd wordt door Ifna Vrede als directeur van Regionale Ontwikkeling, gaat een week met verlof. "Ik ga daarna mijn studie afronden aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuuronderwijs. Al die tijd had ik het zo druk dat ik deze studie niet kon afmaken. Nu heb ik er weer tijd voor", zegt Corinde aan Starnieuws.

Corinde was een jaar en tien maanden directeur van het Regionale Ontwikkeling. De politieke top heeft besloten dat zij wordt vervangen. Zij zou volgens regeringsadviseur en ABOP-topper Eddy Jozefzoon niet goed communiceren met Inheemsen en gezagsdragers. Op grond daarvan wordt zij vervangen. Corinde zegt dat zij niet zal reageren op de aantijgingen. "Ik heb geleerd om dingen te accepteren en ik leg mij erbij neer", zegt ze.

De scheidende directeur van Regionale Ontwikkeling is in de plaats gekomen van Patricia Meulenhof die werd vervangen door de toenmalige minister Linus Diko, nadat er onenigheid ontstond in de politieke organisatie Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP). Corinde zegt dat zij een week zal uitrusten en daarna de draad weer oppakt. Zij is in afstudeerfase van haar journalistieke studie en wil die afronden. Corinde heeft ook Public Administration gestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May