NH benadrukt duurzaam beleid tijdens waterweek
17 Mar 2013, 17:00
foto


Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zal vanaf maandag een week lang activiteiten organiseren om speciale aandacht te vragen duurzaam waterbeleid. Suriname behoort tot een van de landen, die nog beschikt over onaangetaste waterbronnen. Wereldwijd wordt op 22 maart, Wereldwaterdag, aandacht besteed aan het belang van water.

"Wereld Water Dag verdient in Suriname speciale aandacht, vanwege onze uitzonderlijke positie op het gebied van water. Wij zijn ons er nog onvoldoende van bewust hoe belangrijk water is voor ons land en wat wij kunnen doen om op lange termijn hier profijt van te hebben". Dit zegt Moedio Tirtotaroeno, voorzitter van de Nationale Waterweek Suriname 2013 Steering Commissie aan Starnieuws. Er is voor gekozen om een hele week aandacht te vragen voor het gebruik en beheer van water.

Integraal waterbeleid
Op 19 en 20 maart wordt er een tweedaagse workshop gehouden te Paranam PCC met als doel een integraal waterbeleid in Suriname te bewerkstelligen. Op 22 maart vindt er een gala-avond plaats met een mini-kunstexpo van Surinaamse kunstenaars. Op deze avond zullen ook de winnaars bekend worden gemaakt van de landelijke opstel- en tekenwedstrijd voor de lagere scholen en voj.
In Coronie wordt een 5 km wandelloop gehouden te Coronie, waar ook de launch van Wereld Water Dag op 16 december 2012 heeft plaatsgevonden. Op de agenda staat ook de launch van een kinderboek geschreven door Ans Lieveld-Steffens getiteld: Korkori en het geheim van de parwa .

In samenwerking met WWF Earth Hour, worden er ook vanaf 19 tot en met 23 maart activiteiten georganiseerd in de Palmentuin. Op 23 maart zullen bekende artiesten op het Onafhankelijkheidsplein om 18:00 'water' op een artistieke manier belichten. Earth Hour wordt van 20:30-21:30 uur wereldwijd gehouden waarbij alle lichten een uur lang uitgaan om te laten zien dat wij om onze natuur geven.

Laten wij ook zorgen voor het water van morgen.
Tek ferantwortu gi watra fu tamara.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May