'Pesten' thema openingsfilm Educatieproject The Back Lot
16 Mar 2013, 04:15
foto


Ongeveer 40.000 leerlingen zullen vanaf dinsdag deelnemen aan het Film en Educatie Project van The Back Lot. De directeur van Onderwijs, Grace Malm-Lackin, geeft dinsdagochtend het startsein in TBL Cinemas. Ruim 900 leerlingen van de lagere school zullen dan de openingsfilm ‘Bluebird’, van regisseur Mijke de Jong te zien krijgen. Het thema van de film is ‘Pesten’. Een op de tien kinderen wordt gepest en dit heeft vergaande gevolgen.

Pesten is een probleem van alle tijden. Het heeft nu extra belangstelling, omdat zowel in Amerika als in Nederland kinderen het zich zo hebben aangetrokken dat ze zelfmoord hebben gepleegd, stelt The Back Lot in een persbericht. Door dit project worden via film dit soort moeilijke onderwerpen bespreekbaar gemaakt. "Er wordt ook aandacht gegeven aan onze eigen geschiedenis en cultuur met documentaire films over Trefossa, Jopie Pengel, Anton de Kom en Edgar Cairo. De filmkeuze wordt in samenwerking met de afdeling Curriculum van het ministerie van Onderwijs vastgesteld", deelt The Back Lot mee.

Het hele jaar kunnen scholen een keus maken uit een selectie van acht films. De leerlingen worden voorzien van lesmateriaal dat thema’s uit de films behandelt en de cinematografie en verschillen tussen speelfilms en documentaires uitlegt. De leerkrachten krijgen docentenhandleidingen aan de hand waarvan in de les voor en/of na de vertoning, dieper op de stof kan worden ingegaan.

Het Film & Educatie Project wordt samen met het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling uitgevoerd. Het bezoek aan de films, inclusief de lesbrieven voor leerkrachten en leerlingen, wordt kosteloos aan de scholen aangeboden. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May