Jozefzoon: Niet omdat Ifna mijn nichtje is, wordt ze directeur
16 Mar 2013, 06:00
foto
Ifna Vrede wordt de nieuwe directeur van Regionale Ontwikkeling. (Foto: FaceBook)


"Zij is inderdaad mijn nichtje. Mijn lievelingsnichtje zelfs, maar dat betekent niet dat zij daarom de nieuwe directeur wordt op het ministerie van Regionale Ontwikkeling", antwoordt raadsadviseur en topper van ABOP, Eddy Jozefzoon, op vragen van journalisten. Vrede is projectdrager bij stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland.

Jozefzoon benadrukt diverse malen dat de voordracht van Vrede als nieuwe directeur van Regionale Ontwikkeling (RO) niks te maken heeft met de familierelatie. "Als zij haar werk niet goed zal doen, moet ze ook plaatsmaken, al is zij mijn nichtje", stelt Jozefzoon. Hij was namens de ABOP op een politieke top van de coalitie waar het besluit is genomen dat departementsdirecteur Genia Lank-Corinde van RO moet worden vervangen. Deze boodschap heeft hij overgebracht naar partijvoorzitter Ronnie Brunswijk en minister Stanley Betterson van RO.

De kritiek op Corinde is dat zij niet goed zou communiceren met de inheemsen en gezagsdragers. Dit maakt dat zaken niet aangepakt worden en de ontwikkeling stagneert. Corinde is niet gehoord door de politieke top over haar ontheffing. Jozefzoon merkt op dat hij Vrede niet heeft voorgedragen voor de functie, maar de politieke top. "Ik hoop niet dat omdat zij toevallig familie van mij is, zij belemmerd wordt in haar functioneren", merkt Jozefzoon op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May