Partijen Diakonessenhuis maandag naar Bemiddelingsraad
16 Mar 2013, 00:00
foto


De directie en het bestuur van de medische staf van het Diakonessenhuis moeten maandag voor de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname verschijnen. De directie heeft om bemiddeling gevraagd in het slepende conflict met de specialisten. Sinds 7 maart nemen de actievoerende specialisten geen patiënten meer op.

Een voorwaarde die de Bemiddelingsraad altijd stelt, is dat acties opgeheven dienen te worden. Dit betekent dat de medische staf erin moet toestemmen om weer patiënten op te nemen. Het bestuur van de stichting van Diakonessenhuis schaart zich achter directeur Rakesh Gangaram Panday. Het bestuur vindt dat er grote stappen voorwaarts zijn gemaakt en is het niet eens het de medische staf die vindt dat de directeur moet opstappen.

Ingewikkeld probleem
Tussen het bestuur van de stichting en een deel van de eigenaren is er ook een slepend conflict gaande over beleidsaangelegenheden. Starnieuws verneemt dat de statuten van de stichting zijn gewijzigd en een deel van de kerken vindt dat dit is gebeurd zonder dat het hierin gekend is. Het stichtingsbestuur stelt dat dit wel gebeurd is, maar door bestuurswisselingen bij de kerken is dat blijkbaar onvoldoende gecommuniceerd. Bij de kort geding rechter is er geen oplossing bereikt. Het bodemgeschil loopt al enige tijd.

Gehoopt wordt dat de Bemiddelingsraad een oplossing zal brengen in het geschil met de medische staf, zodat de rust in het ziekenhuis terugkeert. Hoewel een oordeel van de Bemiddelingsraad niet bindend is, houden partijen zich er meestal wel aan. Door de actie van de specialisten worden patiënten die in het Diakonessenhuis behandeld willen worden, gedupeerd. Zij worden nu opgevangen door andere ziekenhuizen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May