Nieuwe start binnenlandse vluchten SLM
15 Mar 2013, 15:00
foto
Een Cessna van Caricom Airways.


Caricom Airways begint in april met binnenlandse vluchten die de SLM voorheen uitvoerde. Deze carrier zal de vliegoperatie onder de vleugels van de SLM zal uitvoeren.

De vluchten worden uitgevoerd met drie vliegtuigen, twee Islanders en één Cessna 206. De Islander heeft 8 stoelen met een capaciteit van 750 kilo en in de Cessna kunnen vijf personen met een capaciteit 425 kilo. Binnen twee maanden wordt de vloot uitgebreid met een Trislander, meldt de SLM in een persbericht. Dit toestel heeft 17 stoelen en een capaciteit van 1.500 kilo. Ten minste één van de toestellen zal in de SLM-kleuren worden gespoten.

De operationele controle ligt in handen van Caricom Airways. De SLM zal periodiek kwaliteitscontroles uitvoeren. “De gezamenlijke vluchten zullen voornamelijk door partijen en overige afnemers die door de SLM zijn benaderd, waaronder de Mets, worden uitgevoerd.” Op termijn zullen deze binnenlandse vluchten ook te zien zijn in het wereldwijd reserveringssysteem van de SLM.

Kuyake Aviation
Het doel van de samenwerking tussen Caricom Airways en SLM is om het binnenlands product, het eco-toerisme, internationaal aan de man te brengen. Toerisen en lokale inwoners krijgen daardoor een kwaliteitsproduct.

Caricom Airways is het vroegere Kuyake Aviation, dat is opgericht op 13 april 2004. Het bedrijf begon met vliegopleidingen voor private en commerciële piloten. Met de verschuiving naar commerciële vliegdiensten heeft het bedrijf in 2009 zijn naam gewijzigd in Caribbean Commuter Airways NV oftewel Caricom Airways. Het bedrijf heeft als bestemmingen het Surinaamse oerwoud, Noord-Brazilië, Guyana en het Oost Caribisch Gebied. De manager van het op Zorg en Hoop gevestigde bedrijf is Steven Chin-A-Kwie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May