Hoteleigenaar Stolk voor opzetheling gearresteerd
15 Mar 2013, 13:50
foto


Winston Stolk (47), uitbater van hotel/bar/restaurant Emergency, is in de bak beland, terwijl hij eiste dat inspecteurs opgesloten moesten worden. Hij is gisteren aangehouden door de politie voor opzetheling. Stolk heeft goederen ter waarde van SRD 114.000 in zijn bezit die van misdrijf afkomstig zijn. In ruil daarvoor gaf hij een auto van SRD 6000.

Stolk is onlangs in het nieuws gekomen nadat de politie een inval gedaan had in zijn bar/hotel. Daarbij zijn twee zonen van hem op brute wijze behandeld door de politie. Stolk eiste dat de politie-inspecteurs die betrokken zijn bij deze zaak opgesloten moesten worden. "Ik wil niet dat ze buiten functie worden gesteld of geschorst. Zij moeten in de gevangenis belanden. Ik wil gerechtigheid", stelde hij ferm. De inval had niet te maken met deze zaak. De politie was bezig met een onderzoek rond mensenhandel en illegale buitenlanders.

Aangifte door eigenaar
Politie-inspecteur Humphrey Naarden van de voorlichting, bevestigt tegenover Starnieuws dat de spullen in het hotel zijn aangetroffen. Een deel is al door de politie vervoerd uit het gebouw. Het gaat om servies, wijnkoelers, elektronische keukenapparaten zoals: gasfornuizen, een vaatafwasmachine, een micro wave en een koelkast. Drie jongens hadden hem benaderd om de spullen te kopen. Behalve geld wilden ze ook een auto erbij. Stolk heeft uiteindelijk de jongens kunnen afschepen met een auto van SRD 6000.

De spullen zijn eigendom van een ondernemer. De goederen waren in een woning waarin de jongemannen hun intrek hadden genomen. Zij moesten op de spullen letten. Zonder toestemming van de eigenaar hebben ze de goederen in ruil voor de auto aan Stolk afgestaan. Twee van de verdachten zijn intussen aangehouden en in verzekering gesteld. De derde is voortvluchtig.

Naarden zegt dat het hier niet om rancune gaat van de politie. Er is aangifte gedaan van diefstal. Uit onderzoek is gebleken dat de spullen bij Stolk zijn beland. Er is sprake van heling. Stolk is kenner van de spullen en wist dat ze veel meer waard zijn. Voorlopig blijft hij aangehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May