Zakenman in Albina beroofd van SRD 6000
14 Mar 2013, 21:00
foto
De supermarkt waar de roofoverval heeft plaatsgevonden


Een rover heeft gistermiddag groothandelaar Radjendra Jageswar aan de Lnt. Weyneweg in Albina beroofd van ruim SRD 6000. De roofoverval vond plaats toen hij goederen leverde aan Chao Hui Supermarkt. De crimineel wist de zakenman een tas met inhoud af te pakken, nadat hij het slachtoffer drie slagen op het voorhoofd had toegebracht met een vuistvuurwapen. Jageswar liep daardoor een barstwond op.

Het was 16:30 uur, toen de nietsvermoedende Jageswar, samen met zijn zwager als bijrijder, de levering deed van plasticwaren aan de supermarkt. Hij werd van achteren genaderd door de rover, terwijl hij een leveringsbon uitschreef voor de winkelier. Op dat moment bracht zijn zwager de goederen naar binnen. "Ik voelde dat iemand me van achteren naderde", vertelt Jageswar telefonisch aan Starnieuws. Voordat hij kon reageren, greep de man naar zijn tas met geld en persoonlijke documenten. "Er volgde een gehaal en getrek met de overvaller om die tas", zegt het slachtoffer.


"Gi mi a tas, gi mi a tas", snauwde de rover hem toe. De bandiet haalde een vuistvuurwapen te voorschijn en sloeg hem tot driemaal toe op het voorhoofd. "Ik viel toen versuft op de grond", zegt Jageswar. Zijn zwager zag de loop van het wapen op zich gericht. De rover maakte van de gelegenheid gebruik om er vandoor te gaan. "Ik ben suikerpatiënt en gelukkig zijn de verwondingen niet erger, anders zou het voor mij een nog groter probleem worden", zegt Jageswar. De zakenman zegt dat hij al vier jaar iedere woensdag goederen levert aan winkeliers in Albina. Het is de eerste keer dat hij beroofd is.

"Ik heb angstige momenten meegemaakt", zegt de vrouw van de supermarkthouder. Ze geeft aan dat ze eerder al meegemaakt heeft dat een dief probeerde om via het achtererf de winkel binnen te dringen. Jageswar beschreef de crimineel als van gemiddeld postuur. “Niet te lang en mager.” John Koorndijk, ressortcommandant van Albina die dit voorval bevestigt, zegt dat de verdachte zijn zwarte trui en fiets heeft achtergelaten.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May