School te Powaka krijgt elektriciteit voor computerklas
15 Mar 2013, 04:00
foto
De leerlingen kijken toe, terwijl een installateur een lamp aanschroeft.


De St. Wilhelmus Powakaschool wordt uitgebreid en krijgt stroom. Er worden twee lokalen, een magazijn, een kantoor voor de schoolleider en een toilettengroep bijgebouwd. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door de Taskforce Onderwijs van het kabinet van de president. Door tussenkomst van het commissariaat en met financiën van Digicel, is er een lokaal bijgebouwd voor computeronderwijs. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft met ondersteuning van het Unicef zonnepanelen geplaatst voor stroomtoevoer naar de computerklas.

Schoolleider Ronald Hanenberg vindt het belangrijk dat zijn leerlingen computeronderwijs krijgen. “De technologie bepaalt de totale ontwikkeling”, geeft hij aan. Binnenkort worden 26 laptops geschonken aan de school en het computeronderwijs kan tegen eind maart al beginnen. De leerkrachten zullen eerst getraind worden om het computeronderwijs te geven aan de leerlingen”, zegt Hanenberg. “Wij hebben ook een beamer, printer en mediatheek nodig.

De laptops zullen na gebruik weggezet worden in een speciale brandkast. Deze ruimte is ook extra beveiligd. De gemeenschap van het dorp Powaka zal in een later stadium ook toegang krijgen tot deze faciliteiten. De geringe vergoeding die de mensen zullen moeten betalen, zal gebruikt worden om de dienstverlening in stand te kunnen houden.

Marvin Moesan


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May