Tuinbouwbedrijven in laatste fase exporttraining
14 Mar 2013, 17:00
foto


Tuinbouwbedrijven zullen binnenkort gereed zijn om naar Europese en regionale markten te exporteren. Geselecteerde bedrijven zullen in de laatste fase van het exportcoachingprogramma een exportaudit en actieplan maken samen met hun mentor.

Het Centrum voor de Bevordering van Import uit ontwikkelingslanden (CBI) heeft samen met het Suriname Business Forum (SBF) en andere stakeholders het Agro-food programma ontwikkeld. Dit trainingsprogramma moet de Surinaamse tuinbouwbedrijven klaarstomen voor de export.

Binnen het project zijn lokale deskundigen getraind die zullen worden ingezet om bedrijven te begeleiden in de subsector groenten en fruit. “Wij heben andermaal mogen ervaren dat het gaat om een gemotiveerde groep van mentoren die de agrarische bedrijven met maximale inzet en enthousiasme willen begelijken om aan de eisen van de exportmarkt te voldoen,” schrijft SBF in een persbericht.

Het laatste deel van het programma heeft drie modules waarbij CBI-experts verdere kennis en kunde zullen aanreiken aan de begeleiders, zodat deze de bedrijven optimaal kunnen helpen in het exportcoachingtraject.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May