Blokland reageert deze week op eisen bond JTV
14 Mar 2013, 14:30
foto
Medewerkers van Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) in protest bij het regeringsgebouw.


Minister Michel Blokland van Volksgezondheid zal uiterlijk deze week met een oplossing komen in het geschil tussen werknemers en de directie van de stichting Jeugdtandverzorging (JTV). De bewindsman heeft intussen een uitgebreid onderhoud gehad met het bestuur van de werknemersbond.

Het JTV-personeel heeft diverse protestacties ondernomen om aandacht te vragen voor de problemen. Maandag werd een demonstratie gehouden bij het regeringsgebouw. Daar heeft Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), waar de JTV-bond bij is aangesloten, afgedwongen dat het gesprek met Blokland plaatsvond.

Blijven in beraad
Bestuurslid Twanny Getrouw zegt dat hoewel het gesprek met de minister goed is te noemen, de leden van de bond hebben besloten ‘in beraad’ te blijven, totdat er een oplossing komt waarmee zij kunnen leven. De bond wil dat directeur Lloyd Goedhart uit zijn functie wordt ontheven en zijn levensgezellin Jalanda Lehey, die hoofd is van de afdeling Dienstverlening bij de stichting, wordt ontslagen. Volgens Getrouw komt die afdeling nergens voor in de structuren van de JTV en heeft Goedhart die gecreëerd.

De medewerkers van de stichting JTV, beklagen zich ook over het stichtingsbestuur, dat volgens hen steeds de zijde van Goedhart kiest. Hooghart zegt aan Starnieuws dat al vier jaren het personeel onder toenemend protest Lehey heeft moeten dulden. “Dat de bond nu pas actie onderneemt, geeft aan dat de maat echt vol is. Daarom wordt er aangedrongen op een structurele oplossing van het probleem”, zegt Hooghart. Er is geen respect meer voor de leiding.

Het bestuur van de bond en de leden hebben besloten elke dag op het werk te verschijnen, maar in beraad te blijven. Dit houdt in dat er geen werkzaamheden worden verricht. Landelijk zijn 175 leden aangesloten bij de bond. Dit is ongeveer 95% van de medewerkers bij deze stichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May