Trekkingen Straatcode Loterij stopgezet
14 Mar 2013, 10:25
foto
Het kantoor van Straatcode Loterij aan de Keizerstraat.


Trekkingen van Straatcode Loterij zijn stopgezet door de politie. Er vindt een onderzoek plaats naar frauduleuze handelingen met software. Door geknoei zijn er neppe winnaars uit de bus gekomen. "Ik ben ondersteboven van het gebeurde en zeer onaangenaam verrast. De twee personen die aangehouden zijn, werken niet voor het bedrijf. Het personeel is honderd procent clean", zegt een aangeslagen manager Himen Paradath van Take A Chance NV aan Starnieuws.

"Wij verlenen honderd procent onze medewerking aan de politie. De laptops zijn in beslag genomen voor onderzoek. De politie is dagelijks hier en wij worden ook verhoord. We hopen dat deze zaak gauw achter de rug is waardoor wij een herstart kunnen maken", zegt Paradath. Hij vindt het jammer dat mensen die loten hebben gekocht, gedupeerd zijn. De politie verhoort ook mensen die als winnaars uit de bus gekomen zijn.

De software is uitbesteed. Twee personen buiten het bedrijf zijn op verdenking van knoeierij aangehouden. Paradath weet nog niet hoe het verder moet. Hij is bezig met de raadslieden van het bedrijf en de politie. "Wij lijden enorme verliezen", zegt Paradath die nog geen cijfers hierover kan geven. Hij hoopt dat deze onsmakelijke zaak gauw achter de rug is en het imago van het bedrijf geen blijvende deuk zal krijgen. "Wij zijn gebruikers van de software en niet de makers. Wij zijn ook slachtoffer", stelt de manager van het bedrijf.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May