Sitaldin: elke vernieuwing kent kinderziekten
13 Mar 2013, 22:00
foto
Onderwijsminister Shirley Sitaldin heeft het hoofd van de Inspectie Basisonderwijs Remy Pollack en zijn personeel op haar kantoor ontvangen. Directeur Grace Malm-Lackin en de beleidsadviseurs Ruben Soetosenojo en Humphrey Bergraaf waren ook aanwezig.(foto: Minov)


Onderwijsinspecteurs van de basisschool hebben vandaag met minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), gesproken over knelpunten zoals communicatieproblemen, en oplossingsmodellen hiervoor aangedragen. In een “constructief gesprek” is ook het eerste meetmoment dat achter de rug is geëvalueerd. Zaterdag ontvangt de minister het bestuur van de bond van inspecteurs.

Sitaldin vindt de bijdrage van een ieder belangrijk om het onderwijs te verbeteren. “Het gaat niet om mijn of jouw onderwijs, maar om het kind. Het gaat om het groter plaatje en het uitvoeren van regeringsbeleid”, gaf zij aan. De inspecteurs hebben heel duidelijk aangegeven waar de knelpunten zaten en welke verbeteringen aangebracht moeten worden. De mening van Sitaldin dat elke vernieuwing kinderziekten kent, maar dat hieruit geleerd moet worden, is door hen ondersteund.

Nu wordt druk gewerkt aan het verbeterplan. Uit de voorlopige analyse van de resultaten blijkt dat een groot deel van de zesde klassen leerlingen minder goed heeft gewerkt met de vakonderdelen Redactie en Cijferen en het vak Geschiedenis. Leerkrachten en of scholen die daartoe behoefte hebben, worden nu getraind in diverse vakken en vakonderdelen. Het streven is dat het tweede meetmoment dat wordt gehouden op 22, 23 en 24 mei, een beter resultaat oplevert, zegt de Minov-voorlichting.






Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May