Samenwerken vakbeweging en Belfort ondoenlijk
14 Mar 2013, 07:00
foto
Robby Berenstein, voorzitter C-47


Het ziet er niet naar uit dat minister Edward Belfort van Justitie en Politie ooit nog zal kunnen samenwerken met de vakbeweging. De buitenfunctiestelling van vakbondsleider Gustaaf Gallant is nog steeds niet teruggedraaid. De brief waarin hij is gewaarschuwd door de minister is evenmin ingetrokken.

De twee gesprekken die de vakbeweging heeft gevoerd met eerst beleidsadviseur Eddy Jozefzoon en daarna met de politieke top van de A Combinatie onder leiding van Ronnie Brunswijk, hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. “We hadden deze week al moeten horen van de regering en de politiek wat er gaat gebeuren en hoe deze kwestie wordt opgelost”, zegt voorzitter Robby Berenstein van de Vakcentrale C-47 aan Starnieuws.

“Eigenlijk willen we dat de minister aftreedt”, stelt Berenstein. In beide gesprekken heeft de vakbeweging gezegd met niets anders dan terugdraaiing van de buitenfunctiestelling genoegen te zullen nemen. Overigens zegt Berenstein dat minister Belfort dat in een eerder gesprek met hem en Errol Snijders van AVVS de Moederbond heeft beloofd. “Maar de minister houdt zich niet aan die afspraak. Wij hebben ook geen garantie dat deze handeling zich over enkele maanden niet herhaalt”, merkt de vakbondsleider op.

Klacht ILO
Nadat Gallant uitspraken had gedaan die Belfort als beledigend heeft ervaren, stelde hij de vakbondsleider buiten functie en heeft hem daarna een waarschuwing gegeven. Berenstein deelt mee dat een eerder ultimatum dat was gesteld door de vakbeweging was verlaten nadat Belfort beloofd had de buitenfunctiestelling in te trekken.

Berenstein zegt dat nog wordt afgewacht op wat de regering doet. Hij waarschuwt er wel voor dat wanneer er geen reactie of intrekking komt, er nu wel kracht zal worden gezet bij het voornemen om een klacht in te dienen bij de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Het wachten is nu op Jozefzoon die heeft beloofd deze kwestie te bespreken met president Desi Bouterse.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May